Wybory SIP

kask-ochronny-do-pracy-z-pilarka-lancuchowa-12281Informujemy pracowników Alchemia S.A. , że w pierwszej połowie kwietnia odbędą się wybory Społecznych Inspektorów Pracy w Alchemia S.A. W każdym z Zakładów wybranych zostanie pięciu SIP Grupowych spośród których zostanie wybrany SIP Oddziałowy dla każdego zakładu, SIP Grupowy zostanie wybrany również w okręgu pracowników Alchemia S.A. zatrudnionych poza zakładami produkcyjnymi Natomiast Grupowi i Oddziałowi wybiorą spośród siebie Zakładowego SIP. Wszelkie informacje dotyczące terminów i zasad wyborów będzie publikowała powołana Komisja Wyborcza. Informujemy, że został złożony do pracodawcy wniosek pracowników Alchemia S.A. dotyczący wyborów uzupełniających do Rady Pracowników. Przypominamy, że Rada Pracowników została wybrana w Alchemii S.A. gdy było tam zatrudnionych około 50 pracowników, obecnie w Alchemii pracuje 1250 pracowników / komentarz zbędny/