W Rurexpolu po nowemu?

14 grudnia na wniosek związków zawodowych odbyło się zebranie z dyrektorem oddziału Ruexpol. Chcieliśmy się dowiedzieć jaka jest przyszłość zakładu i załogi, portfel zamówień i stan konta funduszu socjalnego. A więc nowa jest dyrekcja. Portfel zamówień marny, to już po staremu. Rokowania na przyszłość mgliste. Strona związkowa wyraziła zaniepokojenie na sposób rozdziału funduszu socjalnego przez ustępującą dyrekcję. Nie takie były ustalenia wobec czego po zapoznaniu się z przekazanym rozliczeniem, organizacje związkowe zwróciły się z wnioskiem o rozdysponowanie całej kwoty w bieżącym roku. W dalszej części spotkania strona związkowa zwróciła się z zapytaniem o umożliwienie pracownikom nabycie uprawnień emerytalnych, szczególnie tym pracownikom, którzy otrzymali zwolnienia definitywne. Ale w tej kwestii też już rozmawialiśmy i poczyniliśmy pewne ustalenia z poprzednią dyrekcją. Szkoda że trzeba do tej sprawy wracać ponownie.